OTV Home Care is partner van Seniorplaza
04
aug

Zomerbrief 2015

Print Friendly

Werken bij warme temperaturen

zomerbriefMet de zomer in het vooruitzicht willen we u alvast een aantal tips meegeven om de werkomstandigheden van uw poetshulp of verzorgende aangenaam te houden bij extreem warm weer:

  • Laat uw poetshulp of verzorgende toe om regelmatig te drinken. Eventueel kan je toestaan om kraanwater te nemen.
  • Probeer om taken die een fysiek zware inspanning vragen uit te stellen naar een later moment, wanneer de hitte voorbij is.
  • Sta uw poetshulp of verzorgende toe om af en toe een korte pauze te nemen.
  • Zorg dat er in de ruimtes waarin onze poetshulpen en verzorgenden moeten werken voldoende luchtcirculatie is (vb. door gebruik van een ventilator of airco) en probeer de warmte buiten te houden door tijdig de zonwering of rolluiken naar beneden te laten of gordijnen toe te houden.
  • Laat uw poetshulp of verzorgende niet buiten werken of in ruimtes waar het te warm is (bijvoorbeeld de veranda).

Aanpassing materiaallijst

Recent werd onze materiaallijst aangepast om de veiligheid van onze medewerkers nog beter te kunnen garanderen. De lijst van producten die niet gebruikt mogen worden door onze medewerkers, kreeg een update (juni 2015).

Javel

Zo is het vanaf nu verboden om nog javel of onderhoudsproducten die javel bevatten te gebruiken. De uitzondering voor grafzerken, vensterbanken en terras valt dus volledig weg.

Corrosieve, schadelijke en (zeer) giftige producten

Er mag niet gewerkt worden met schoonmaakproducten die het gevaarsymbool giftig, schadelijk of corrosief dragen. U herkent deze aan de volgende gevaarsymbolen:

corrosief      schadelijk     giftig

Meer gedetailleerde informatie en voorbeelden van gelijkaardige producten kan u vinden in de aangepaste materiaallijst.

 

Vakantieplanning

Binnenkort komt de vakantieperiode er weer aan. Zowel voor u als voor uw verzorgende/poetsvrouw een periode om naar uit te kijken. Om deze periode voor iedereen vlot te laten verlopen, willen wij graag tijdig de geplande vakanties kennen. Wij geven uw afwezigheid door aan uw verzorgende/poetsvrouw, maar het is zeker ook fijn wanneer u dit zelf samen kort bespreekt.

OTV Homecare